tisdag 29 mars 2016

Påsken

Påskäggs- och memmadieten balanserades med lite löpning under påsken. Jag tjuvstartade med ett långpass på onsdagen (22 km) följt av fartlek på fredag och tusingar på lördag. Det enda som kändes bra var långpasset, efter det har jag varit ganska seg. Tusingarna gick inte särskilt fort och jag antar att påskdieten inte är särskilt optimal. Tur att den är över nu.

Idag rullade vardagen igång igen med sedvanlig babyrytmik och länk hem efteråt. Underbart vårväder med sol och värme! Lager för lager närmar vi oss shortsväder. Jag tror jag slog PB i genomsnittsfart med vagn idag; 5:30 min/km.

Tror min springkompis sover bakom brillorna...
Knappt fyra veckor kvar till säsongstart. Måste kanske planera min träning lite grann.



lördag 19 mars 2016

Aktia Cup i motvind

Idag gick den sista Aktia Cup- deltävlingen av stapeln. Jag var lagomladdad men hoppades förstås på en bättre tid än senast. Gärna under 43 minuter. Det visade sig vara för ambitiöst.
Det började bra. Skönt och varmt, ingen vind (trodde jag). De första kilometrarna spann på i 4:10- tempo utan större problem. När det backiga momentet kom emot började jag tappa fart och när jag vände vid fem kilometer klockade jag 21:18. Sedan gick det uppför igen. Vanligtvis brukar jag få upp farten igen efter nerförsbacken men nu gick det inte. Jag fastnade i en fart på 4:35 så det var alldeles för långsamt. Dessutom gick det upp för mig att det visst blåste. Det hade bara varit medvind i början. Fem kilometer motvind gjorde ju sitt. Lallade i mål på 43:27 och var faktiskt lite besviken. Ingen höjdare till lopp. 25 sekunder långsammare än i december.
Nåja, alltid kan man inte vinna. Fast nog hade jag nästan hellre sprungit ett lugnt långpass och njutit av vädret än plågat mig själv i dryga 43 minuter. Borde träna mer äckelintervaller för att klara av att springa med riktigt utpumpade ben.

En månad till halvmaraton. Då ska jag gärna springa bättre än senast.